Nieuws

Verder met de plannen voor 2020

Helaas moesten we in het voorjaar veel activiteiten afzeggen, gelukkig zijn er op dit moment meer mogelijkheden. Voor alle actuele informatie, hou de nieuwsbrief in de gaten en bekijk de kalender.

Nu we een beetje gewend raken aan de anderhalve meter afstand houden en de andere regels, is ook Buurtdorp weer voor zover mogelijk, actief. Er is en wordt ontzettend veel gewandeld en vooral gefietst! Bijna iedere week zijn er mensen actief, en tot nu toe werkt het weer zeer goed mee. De eetclub eet buiten in een tuin en als dat niet meer mogelijk is door de temperatuur, wordt gezocht naar een oplossing door in kleinere groepjes met elkaar te eten. Film-, theater- en museumbezoek wordt wat ingewikkelder. Met een grote groep op stap lukt niet zo goed maar binnen de diverse groepen worden wel afspraken gemaakt om en petit comité op stap te gaan. De buurtborrel wordt daar waar binnen voldoende ruimte is, georganiseerd. Alleen de Spelletjesmiddag kan nog niet doorgaan omdat het binnen bij Coherente moeilijk te realiseren is onder de Coronamaatregelen.

Er is echter ook een nieuw initiatief: de onderlinge bridgemiddag! Om de veertien dagen op maandagmiddag. Bekijk het voorstel in de Nieuwsbrief!

De kalender wordt opnieuw ingevuld. Al zijn de regelmatige activiteiten niet altijd meer te plannen omdat er onderling afspraken gemaakt worden.

Wat er wel was in 2020

De eerste activiteit van 2020 was de inmiddels al traditionele nieuwjaarsreceptie op 17 januari bij Coherente. Veel Buurtdorpers hadden iets lekkers meegebracht en zo hoefde niemand hongerig naar huis.

Jubileumborrel in 2019

Vrijdag 22 november werd ons jubileumjaar feestelijk afgesloten met een gezamenlijke borrel voor de actieve Buurtdorpers in het café van de Bindelwijk. Dat is gecombineerd met de feestelijke ingebruikname van deze website die mede mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van de Lions.

Mooie gift van de Lions

De Lions verrasten Buurtdorp tijdens de Bridgedrive van 28 september met een mooie gift. Deels was die al toegezegd vanwege het Dorpsontbijt. De cheque van 3.000 euro werd in ontvangst genomen door Hilde van Veluw en Annelies van Eekeren. Een mooie toegift aan de eind van ons jubileumjaar. We zijn daar erg blij mee. Ook dit jaar gaan we door met onze activiteiten. Er worden alweer plannen gemaakt…

Buurtdorp was dit jaar het goede doel van de Lions bridgedrive.

Het afgelopen jaar hebben we meerdere evenementen georganiseerd om het jubileum te vieren:

Come Sing Together op Burendag 28 september

Zaterdag 28 september hebben we genoten van wereldmuziek met Come Sing Together songs.

Van 10.30-12.30 uur werd in de Amstelkerk op het Kampje muziek uit alle windstreken, religies en culturen gezongen, onder de inspirerende leiding van Anja Timmermans en Jacob van der Wijk. Zo’n veertig mensen uit Ouderkerk en omstreken deden mee en zongen mee.

Expositie ‘Nevenactiviteiten van Buurtdorpers’ vanaf 19 juli

In het gemeentehuis was van 19 juli tot en met 31 augustus een expositie te zien met de titel ‘Nevenactiviteiten van Buurtdorpers’.

Negentien deelnemers van Buurtdorp lieten hun vrijwilligersactiviteiten zien op foto’s gemaakt door de fotowerkgroep van Coherente. Wethouder Barbara de Reijke opende de tentoonstelling.

Veel belangstelling voor de portretten van de Buurtdorpers

Zaterdag 25 mei Dorpsontbijt voor alle Ouderkerkers

Zo’n 150 mensen kwamen naar de Raadhuislaan om aan te schuiven voor verse broodjes, een gekookt eitje, sinaasappelsap en veel gezelligheid. Met dank aan sponsors als de Riki Stichting, Lions Ouderkerk, Coherente, Stichting Promotie Ouder-Amstel, de Rabobank en lokale ondernemers en natuurlijk de vele vrijwilligers die mee hielpen.

Gezelligheid bij het Dorpsontbijt.

Goed begin 2019: spelletjesmiddag en nieuwjaarsreceptie

Het jubileumjaar begon in januari meteen goed met een gezellige spelletjesmiddag en aansluitend de nieuwjaarsreceptie. Hilde van Veluw maakte een toepasselijke verjaardagstekst op de muziek van ‘Ja zuster, nee zuster’. Dit Buurtdorplied werd gezamenlijk gezongen tijdens de receptie. Ook de aanwezige wethouders lieten zich daarbij horen.

Het jubileumjaar is begonnen.
Natuurlijk was er genoeg te eten.