Nieuws

Vol goede moed verder in 2021

Na een jaar waarin nog weinig activiteiten van Buurtdorp door konden gaan, kijken we nu vooruit. De vaccinaties gaan beginnen en daarmee worden de vooruitzichten voor komend jaar steeds gunstiger. Kijk voor alle actuele informatie op de kalender en houd de nieuwsbrief in de gaten.

We zijn inmiddels gewend aan de anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje. Rekening houdend met de regels zijn er nog steeds Buurtdorpers actief. Er is en wordt ontzettend veel gewandeld en vooral gefietst! De eetclub eet voor zover mogelijk in kleine groepjes. Film-, theater- en museumbezoek gaat voorlopig niet door omdat bioscopen, theaters en musea gesloten zijn. Dat geldt voorlopig ook voor de buurtborrel en de Spelletjesmiddag.

Er is echter ook een nieuw initiatief: de onderlinge bridgemiddag! Om de veertien dagen op maandagmiddag. Bekijk het voorstel in de Nieuwsbrief!

Wat er wel was in 2020

De eerste activiteit van 2020 was de inmiddels al traditionele nieuwjaarsreceptie op 17 januari bij Coherente. Veel Buurtdorpers hadden iets lekkers meegebracht en zo hoefde niemand hongerig naar huis. Daarna werd het stil in Ouderkerk vanwege de lockdown en hoewel we in de zomer nog hier en daar met mate van onze activiteiten hebben kunnen genieten, zijn we het jaar geëindigd in een nieuwe lockdown.

Jubileumborrel sluit feestjaar 2019 af

Vrijdag 22 november werd ons jubileumjaar feestelijk afgesloten met een gezamenlijke borrel voor de actieve Buurtdorpers in het café van de Bindelwijk. Dat is gecombineerd met de feestelijke ingebruikname van deze website die mede mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van de Lions.

Mooie gift van de Lions

De Lions verrasten Buurtdorp tijdens de Bridgedrive van 28 september met een mooie gift. Deels was die al toegezegd vanwege het Dorpsontbijt. De cheque van 3.000 euro werd in ontvangst genomen door Hilde van Veluw en Annelies van Eekeren. Een mooie toegift aan de eind van ons jubileumjaar. We zijn daar erg blij mee. Ook dit jaar gaan we door met onze activiteiten. Er worden alweer plannen gemaakt…

Buurtdorp was dit jaar het goede doel van de Lions bridgedrive.

In 2019 hebben we meerdere evenementen georganiseerd om het jubileum te vieren:

Come Sing Together op Burendag 28 september

Zaterdag 28 september hebben we genoten van wereldmuziek met Come Sing Together songs.

Van 10.30-12.30 uur werd in de Amstelkerk op het Kampje muziek uit alle windstreken, religies en culturen gezongen, onder de inspirerende leiding van Anja Timmermans en Jacob van der Wijk. Zo’n veertig mensen uit Ouderkerk en omstreken deden mee en zongen mee.

Expositie ‘Nevenactiviteiten van Buurtdorpers’ vanaf 19 juli

In het gemeentehuis was van 19 juli tot en met 31 augustus een expositie te zien met de titel ‘Nevenactiviteiten van Buurtdorpers’.

Negentien deelnemers van Buurtdorp lieten hun vrijwilligersactiviteiten zien op foto’s gemaakt door de fotowerkgroep van Coherente. Wethouder Barbara de Reijke opende de tentoonstelling.

Veel belangstelling voor de portretten van de Buurtdorpers

Zaterdag 25 mei Dorpsontbijt voor alle Ouderkerkers

Zo’n 150 mensen kwamen naar de Raadhuislaan om aan te schuiven voor verse broodjes, een gekookt eitje, sinaasappelsap en veel gezelligheid. Met dank aan sponsors als de Riki Stichting, Lions Ouderkerk, Coherente, Stichting Promotie Ouder-Amstel, de Rabobank en lokale ondernemers en natuurlijk de vele vrijwilligers die mee hielpen.

Gezelligheid bij het Dorpsontbijt.

Goed begin 2019: spelletjesmiddag en nieuwjaarsreceptie

Het jubileumjaar begon in januari meteen goed met een gezellige spelletjesmiddag en aansluitend de nieuwjaarsreceptie. Hilde van Veluw maakte een toepasselijke verjaardagstekst op de muziek van ‘Ja zuster, nee zuster’. Dit Buurtdorplied werd gezamenlijk gezongen tijdens de receptie. Ook de aanwezige wethouders lieten zich daarbij horen.

Het jubileumjaar is begonnen.
Natuurlijk was er genoeg te eten.